ТЕХНОЛОГИЯ

Кухинообразуватели

Иновативната система за олекотяване на стоманобетонни конструкции и ускоряване на строителния процес, позволявайки на инвеститори и строители да спестят време и много разходи.

Технологията позволява редуциране на теглото на сградата с до 35 %, посредством спестяване от използваното количество бетон и арматурна заготовка. Като резултат даваме възможност на целия проект да развие нива на устойчивост и ефикасност непознати до момента.

Идеята възниква преди повече от 20 години в Германия и вече има над 15 милиона квадратни метра, построени с нашата система по цял свят.

Разполагайки нашия продукт между двата реда арматура, изместваме определено количество бетон, като формите, разположени само и единствено в плочите ( зони без носеща способност ), остават кухи и изместват над 42 кг бетон във всяка форма.

Подробна информация за параметрите и употребата на продукта можете да получите в нашата брошура, достъпна в раздел "Документи".

Олекотена Кофражна Система

Универсалната кофражна система Geoplast е проектирана да бъде лека и проста за най-добра производителност и ергономичност, намалявайки въздействието на строителните обекти върху околната среда.

Пластмасите са изключително гъвкави материали и сега се използват във всеки сектор на дейност. Избирайки правилния полимер и при умело проектиране, продуктът ще доведе до невероятни резултати. От 2003 г. Геопласт предлага на строителната индустрия всички предимства на ABS кофража.

Удобните за потребителя инструменти са по-безопасни, по-лесни за използване и по-продуктивни. Факт е, че многократното вдигане на тежко оборудване причинява умора и контузии. Кофражът Geoplast тежи средно 15 kg/m2, като нито един елемент не е по-тежък от 11 kg: това означава, че с цялата система винаги може да се работи на ръка във всяка ситуация. Работата с кран вече не е задължителна, което дава много по-голяма гъвкавост на строителната площадка без никакъв компромис по отношение на здравето и безопасността.

Добре конструираният кофраж е лесен и бърз за използване. Кофражът Geoplast използва инжекционно формован ABS по умен начин, с възможно най-малко компоненти. Ниското тегло и простотата подобряват скоростта на използване. Кофражните елементи с различна форма и размер могат да бъдат лесно сглобени и използвани заедно с ограничено количество дървен материал за пълнеж.

Ниското тегло и модулната конструкция правят складирането и логистиката на кофраж Geoplast наистина лесни. Влагата и водата не повлияват на панелите по никакъв начин, не са необходими сухи условия за съхранение. Ниското тегло на системата означава, че не е необходим кран или камион с кран за боравене с кофража, което значително опростява логистиката.

ABS е много здрав полимер, устойчив на удар и абразия. Кофражът Geoplast издържа на натиск до 80 kN/m2. Отличната температурна стабилност на ABS е от ключово значение за полезността на кофража както при горещ, така и при студен климат. Дългогодишният опит показва, че правилно обработеният кофраж Geoplast може да се използва за повече от 120 цикъла.

Подробна информация за параметрите и употребата на продукта можете да получите в нашата брошура, достъпна в раздел "Документи".